Bojíte se torze žaludku?

TOR-768x415

Přetočení žaludku neboli torze je druhá nejčastější příčina úmrtí psů.

Mezi příznaky patří zrychlené dýchaní, ztuhlé a na dotyk citlivé břicho, pěna u tlamy, neúspěšné pokusy o zvracení. S genetickou predispozicí jako s jednou z příčin tohoto stavu nic neuděláte, avšak s těmi ostatními ano – pomocí několika zásadních opatření.

Dvě a více dávek za den

Pozor na nadměrné roztažení žaludku v důsledku příjmu velkého množství potravy. U psů, kteří jsou krmeni jen jednou denně, je riziko propuknutí mnohem větší než u psů, již mají denní příděl krmiva rozdělen do dvou a více dávek.

Gvendy-768x407

Čas pro zažití

Nejen člověku prospívá dát si po obědě „dvacet“. Dejte pejskovi čas stravu zažít a nenuťte ho k okamžitému nadměrnému pohybu po krmení.

Vybírejte polosuché (polovlhké) krmivo

Také kvalita a pestrost krmení je důležitá. Riziko torze žaludku snížíte výběrem správného krmiva. Suché granule při pozření zvířetem a po jejich zapití vodou bobtnají, což se v případě polosuchého krmiva nestane. Jaké jsou jeho benefity?

del22-768x417

  1. Je daleko šetrnější k trávicímu traktu, zvířatům se dobře přijímá, měkčí granule je pro ně příjemnější kousat, proto se příjem potravy o něco zpomalí. Strava odchází do žaludku pomaleji, zvlhčená a lépe prosliněná. Žaludek nedráždí, a ten pak lépe tráví.
  2. Poradí si nebo alespoň sníží některá rizika. Především díky své výraznější chuti a vůni bude chutnat mlsným jazýčkům a starším pejskům, stejně tak je polosuché krmivo vhodné i pro psy s poruchami přijmu potravy. Dále řeší potíže s bolavými zuby, citlivým žaludkem, blinkáním u štěňat a hltáním nerozkousané potravy.
  3. Prospívá i štěňatům, neboť je přizpůsobeno jejich specifickým požadavkům během citlivé fáze růstu. Zvláštní pozornost se klade na harmonický tělesný růst, posílení přirozené obranyschopnosti, podporu funkci střev a péči o kůži a srst.

del2-768x432

S problematikou torze žaludku se setkáme velmi často a při naší dlouhodobé spolupráci s veterinárními lékaři o tomto tématu pravidelně diskutujeme. Díky inovativní technologii výroby se polovlhké krmivo stává novým trendem ve výživě psů. Složky jsou zpracovávány při nízké teplotě, aby byly zachovávány nutriční hodnoty. Na základě dlouholetých poznatků bychom vám rádi nabídli vhodné polovlhké krmivo Delicias, vyrobené ze 70 procent z čerstvého masa. Jeho producent, španělská firma Mediterranean Natural, se zabývá výrobou, marketingem a distribucí krmiv a pamlsků pro psy a kočky.