Víte jak zpomalit stárnutí svých pejsků?

 starnuti-pejsku

Průměrný věk psů se liší většinou podle velikosti plemene. Často platí, čím menší pejsek, tím vyššího věku se dožívá, ale ne vždy tomu tak je.  

Záleží na mnoha faktorech – od genetických dispozic až po zdravou životosprávu. Nakonec však stejně nejvíce záleží na vaší lásce a péči, kterou svému pejskovi dáte.

V přírodě se nachází celá řada rostlin, které mohou pejskům pomoci s bojem i prevencí proti rakovině, špatnému dechu nebo třeba žaludečním obtížím. Látky, jež zpomalují proces stárnutí, se nazývají antioxidanty. Prokazatelně redukují tvorbu zubního kamene a podporují funkce všech klíčových vnějších i vnitřních obranných systémů.

forma granule

Přírodní zdroje antioxidantů

  Citrusyc1-150x150 – mají vysoký obsah vitaminu C, dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamin B, vápník, fosfor, hořčík, železo, zinek atd., zkrátka hotová studnice zdraví.

 

clove-1326474_640-150x150  Hřebíček – jeho rostlinná silice tlumí bolesti zubů a působí antibakteriálně na afty. Také pomáhá proti plynatosti, nadýmání, křečím a zvracení. Potlačuje kožní záněty a má repelentní účinky.

 

turmeric-3251560_640-150x150  Kurkuma – říká se jí indický šafrán a přidává se do kari koření. Doporučuje se při dyspepsiích (trávicí potíže), průjmech, nadýmání, ztrátě chuti, hepatitidách, jaterních a žlučníkových potížích a při prevenci proti střevním parazitům. Je možné ji také použít jako podpůrný prostředek k léčbě onemocnění respiračního traktu, zhoubného bujení a zánětů ledvin. Pomáhá při čištění krve a dezinfekci ran.

 

  Rozmarýnhub-1249729_640-150x150 – nejenže je známý svými antioxidačními účinky, ale kromě vitaminu B6 také obsahuje velké množství železa a vápníku a je pro psy jako stvořený. 

 

Přírodní zdroje antioxidantů využívají i výrobci krmiva. Například firma Pet 360 pro svou novou značku Forma, nabo Salute nechala vyvinout těmi nejlepšími odborníky na Katedře veterinárního lékařství v Boloni speciální formuli Synox 3D  jako přirozenou ochrana proti stárnutí buněk.

forma-vysoky-obsah-masa

 

Jedná se o exkluzivní směs bylin, která má velkou antioxidační kapacitu. Zvyšuje účinnost omega-3 mastných kyselin, poskytuje ochranu DNA buněk, vyživuje kosti a chrupavky (obsah glukosaminu a chondroitinu), zlepšuje oběhový systém (obsah rybího oleje) a napomáhá udržovat lesklou srst a zdravou kůží. Eliminuje stárnutí buněk tím, že značně sníží produkci potenciálně toxických látek, jež ke stárnutí buněk přispívají.

V každém věku jim vyjděte vstříc a vyberte tu nejlepší stravu. Každý věk psa má jiné požadavky na správnou výživu. Také každá plemeno  potřebuje své, proto je vhodné vybírat krmení i podle velikosti pejska.  

Doporučit Vám můžeme například super prémiovou značku Forma, která spolu z vysokým obsahem masa tyto výhody nabízí. 

 proti-starnuti