Šediváčkův long 2020 Roman Novotný

sedivackuv-long-2020

Osobní postřehy od Romana Novotného, lídra a jediného účastníka všech dvaceti čtyř ročníků tohoto prestižního závodu.

...Ještě před týdnem to se sněhem vypadalo bídně. To co je, napadlo prakticky o víkendu. Na hřebenech je tak 15 cm ujetého sněhu, proto se závod letos musel zkrátit tak, aby trať vedla pokud možno jen po nich. Teploty se drží kolem nuly, nahoře i pod nulou. Včera bylo nahoře krásně, svítilo sluníčko, ale dnes už to taková idylka nebyla. Celý den bylo zataženo.

1_sedivackuv-long-2020

Pejsi zatím ťapkají všichni, nikdo neodpadl. Byť je to v této sezoně jejich první kontakt se sněhem, tak jsem s jejich výkonem velmi spokojen. Odpovídá to i stáří pejsků, dvěma nejstarším v sedmičlenném spřežení je 12 let, což svědčí o jejich dobré kondici. Každý den po ujetí 40 km mají zdravou chuť k jídlu, což je také známka, že nejsou příliš unaveni. Jelikož letošní rok je na sníh skoupý, nebyla možnost trénovat na saních. Od podzimu se trénovalo na suchu a i když jsem byl přihlášen na jiné saňové závody, tak díky nedostatku sněhu byly zrušeny jak Abertamy, tak Janovičky.

bila-hatangroman-novotny_small

 PET360-2-PES-ikonka-FORMA-01-nnhrgnyi3owpygg4ihwhf0rne1evg1fi5vf5z79rm0

Již několik let, ke své i psí spokojenosti, krmím granulemi značky

 FORMA 360

Zítra nás čeká bivak venku, na který se moc netěším, jelikož je málo sněhu a nemůžu si udělat záhrab na spaní, a ke všemu je sníh mokrý. V sobotu pak dojezd do Jedlové, odkud se zítra vyráží. Tím závod skončí...

sedivackuv-lom