Trápí vaši kočku bezoáry?

bezoary-kocka

Bezoár – toto podivné slovo označuje chuchvalce chloupků, které kočka příjme společně s potravou a z kterých se následně stávají v žaludku zamotané kuličky. A právě ty dokážou vaše micky pěkně potrápit. 

Vylučování chlupů a jejich smotků standardní cestou skrze střeva může vyvolávat řadu problémů – počínaje lehkou zácpou a konče nebezpečnou neprůchodností střev, kdy spolykané chlupy zůstanou ležet v útrobách. Příznaky těchto potíží jsou například opakované, neúspěšné dávení a zvracení a někdy také vodnatý průjem.

cat-22-768x333 (1)

Pomohou speciální pamlsky

S vyloučením bezoárů pomohou speciální pamlsky, které kočkám nejen chutnají, ale i upravují střevní mikroflóru. Firma Mediterranean Natural Food nabízí tyto pamlsky v několika variantách – s vepřovými játry, kuřecím masem, sardinkou a lososem s tuňákem. 

cat-MM-768x286 (1)

Snacks Serrano Mediterranean Natural pro kočky jsou malé kousky různé velikosti, struktury a chuti, lákající k ochutnání. Vyrobené z čerstvého masa a ryb, uvařené při nízkých teplotách, poskytují všechny živiny a představují ideální doplněk stravy. Neobsahují lepek, umělá barviva, geneticky modifikované nebo transmastné kyseliny.