Jak pomoci pejskům s alergiemi?

maso-bez glycerinu-pro-psa

Trápí vašeho psa alergie? Možná zbytečně! Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na vnější podněty. Nejčastějšími příčinami bývají blechy, roztoči a pyl.

Výzkumy provedené v USA pak ukazují, že kolem pěti procent všech alergií způsobují krmiva a psí pamlsky. Proto vybírejte pečlivě, co svému pejskovi dáte do misky.

susene-maso-pro-psy-bez -glycerinu

Alergie jsou nevyléčitelné, jedná se o celoživotní, chronické onemocnění, které může být dědičné. Mezi nejdůležitější symptomy patří svědění a zároveň se vyskytující změny kůže. Testy z tamponu, živé půdy, chlupů, kožních stěrů přinesou často rychlé a spolehlivé výsledky, jež identifikují jako viníky alergie blechy, roztoče či pyl, avšak příčinu alergie na krmivo je zpravidla velmi obtížné diagnostikovat. Test na protilátky v krvi ukazují bohužel jen vzácně jednoznačné způsoby léčby. Zřetelně lépe se dosáhne kýženého výsledku pomocí tzv. vylučovací čili eliminační diety.

zdrave-susene-maso-pro-psa

Pozor na krásné tvary a barvy!

Alergeny mohou obsahovat také psí pamlsky, proto se pečlivě věnujte jejich výběru. Mají být přece za odměnu, nikoli za trest! Zvláště obezřetní buďte k rádoby masovým pamlskům z Asie, mají krásné tvary i barvy a jsou velmi levné. Ale i naprostému laikovi musí být jasné, že takto sušené maso nemůže nikdy vypadat. Vyhýbejte se pamlskům obsahujícím sorbitol (E420) a glycerin (E422). Jedná se o přírodní látky, které jsou v potravinářském a krmivářském průmyslu hojně využívány. Glycerin je dokonce považován za slabě jedovatý. U obou by muselo být zkonzumováno relativně velké množství, aby došlo k projevům nežádoucích účinků. Ačkoli v případě glycerinu buďte velice opatrní i při malých dávkách u psů, jež trpí kvasinkovými infekcemi! A těch bohužel dnes není málo…

zdravy-pamlsek-pro -psa

Zkuste to bez „éček“

Proč ale raději nesáhnout po kvalitních pamlscích, které „éčka“ neobsahují? I na našem trhu už máte z čeho vybírat. Například německá firma Wallitzer vyrábí prvotřídní pamlsky bez obsahu glycerinu, škrobu a sorbitolu. Přestože používá při výrobě moderní stroje, považuje se v prvé řadě za řemeslný, a nikoli průmyslový podnik. Zpracovává pouze nejkvalitnější suroviny určené i k lidské spotřebě .

Doporučujeme

zdrave-pamlsky

Velmi častá alergie u pejsku bývá na  některou ze složek potravy. Statistiky uvádějí, že alergie se projeví u každého sedmého pejska.  Vybírejte hypoalergenní granule které obsahují obsahují jeden druh bílkovin, takzvané monoproteinové. Dá se tak jednoznačně vyloučit některá riziková  bílkovina. Nejméně alergizující bílkovinou je jehněčí, nebo losos.

Doporučujeme 

monoproteinove-krmivo-pro-psy-s-alergii-

SALUTE Grain Free bezobilné krmivo s lososem by měli mít ve svém jídelníčku zařazení pejsci, kteří jsou citlivější na složení krmiva. U kterých se vyskytly například střevní problémy, nebo ti kteří se nadměrně drbou a trpí kožní vyrážkou. 

Salute je také MONOPROTEINOVÉ výjimečné použitím jediného zdroje živočišných proteinů a jediného zdroje sacharidů, čímž se snižují rizika výskytu  potenciálních alergenů, které mohou být v krmivech přítomny.

Další skvělá volba pro větší pejsky, nebo velké jedlíky kteří rádi hltají. 

granule-s-jehnecim-masem-hypoalergenni

Holistické Renske snadno stravitelné GRAIN FREE granule s čerstvým jehněčím masem. Bez obilovin- skutečně hypoalergenní a monoproteinové (jeden druh masa). Tato granule je extra velká! Zabraňuje hltání a nutí pejsky kousat .

Také velkou radost by jste jistě uděláte přidáním Renske vaničkou s čerstvým jehněčím. 

 vanicka-pro-barfarerenske

ČERSTVÉ - jehněčí maso 80% které se používá v tomto menu je zpracováno do 3 hodin po porážce. Tento proces zachovává dostatek enzymů. To je velmi důležité pro dobrou stravitelnost.

Když maso, nebo ryby jsou zpracovávány až za delší dobu, prospěšné enzymy  pozbývají účinnost. Zmrazené maso které se často používá jako krmivo, není vždy zmrazeno okamžitě po porážce.

Vzhledem k vysoké kvalitě přírodních surovin a šetrnému způsobu vaření pouze v páře, může být toto krmivo snadno podáváno jako náhrada při BARFování.

ZVÍŘECÍ RODINA VÁM PŘEJE ŠŤASTNOU VOLBU A VAŠIM PEJSKŮM DLOUHÝ A SPOKOJENÝ ŽIVOT.