Chcete svým pejskům dopřát pohodové Vánoce?

vanoce33-768x391


O vánočních svátcích bývá v ulicích spousta hluku a světel, na které nejsou naši chlupáči zvyklí. A co teprve ohňostroj, ten je pro ně největší utrpení!

pamlsky-proti-stresu-pro-psa

Umíte si představit, že byste dělobuchy slyšeli šestkrát hlasitěji? A ani netušili, odkud se ozývají?

Jestliže v souvislosti s ohňostrojem zažijí psi nějaké nepříjemné chvíle, mohou mít trauma na celý život. Vyděsí je tma, světla aut, jindy hvězdy nebo cinknutí příborů. Pokuste se bezpečným způsobem jejich trápení předejít. Místo silných sedativ použijte vhodné a zdraví prospěšné bylinky.

1_proti strese-pes

Mučenka a heřmánek uklidní

Jednou z takových bylinek je mučenka. Bojuje proti nervovým stavům a hyperaktivitě, což podporuje přirozenou relaxaci. Protože uklidňuje hladké svalstvo v trávicí soustavě, doporučuje se ke zklidnění trávení. Mučenka byla jihoamerickými indiány používána i jako hojivý obklad první pomoci na zevní poranění kůže a pohmožděniny. Rostlina obsahuje zklidňující látky (maltol, flavonoidy a passiflorin, jenž je chemicky velmi podobný morfinu) i látky s možným povzbuzujícím účinkem (harmalové deriváty) a má jednoznačně sedativní účinky na zvířata.

1_spokojany-psi-vanoce

Také heřmánek můžete svému pejskovi naordinovat preventivně. Prospívá psům, kteří dávají svou bolest najevo vytím a kňučením. Pozitivně působí na jejich nervový systém a rovněž se doporučuje při kolikách, nadýmání a úzkosti.

spokojeny-pes-zvireci-rodina

Místo sladkostí funkční pamlsky

O svátcích si jistě budete dopřávat všelijaké dobrůtky, tak nezapomeňte vybrat nějaký pamlsek i pro svého psího kamaráda. Nejlépe takový, který obsahuje tišící výtažky z bylin. Doporučit vám můžeme takzvané funkční pamlsky, ideální při úzkosti a hyperaktivitě, jež napomáhají k přirozené relaxaci a zklidnění pejska.

proti-stresu-pes

Funkční pamlsek od značky Mediterranean Natural je vyrobený ze stoprocentně přírodních surovin – čerstvého masa a ryb. Neobsahuje lepek, umělá barviva, geneticky modifikované nebo transmastné kyseliny a je přirozeným zdrojem omega-9 mastných kyselin. Nicméně je důležité zdůraznit, že jde o doplněk stravy a vhodný pamlsek, nikoli o lék.

Přejeme Vám i Vaším chlupatým ochráncům krásné Vánoce.